URZĄDZENIA: OBIERACZKI
OBIERACZKI doskonale usprawnią pracę w każdej profesjonalnej kuchni, szybko i dokładnie obierając warzywa zarówno twarde, jak ziemniaki czy buraki, oraz miękkie, jak cebula. Konstrukcja obieraczek marki SPOMASZ NAKŁO zapewnia dużą wydajność i bezpieczeństwo obsługi. Proces obierania odbywa się za pomocą tarcz i segmentów ściernych w strumieniach wody płuczącej, co gwarantuje wysoką jakość obieranych warzyw.
Obieraczki zależnie od przeznaczenia wyposażone są w korundowe tarcze i segmenty ścierne zapewniające dokładne obieranie warzyw bez ich kaleczenia, czy też drobne elementy ścierne gwarantujące delikatne obieranie.
Podstawowym zespołem każdej obieraczki jest komora robocza z wymiennymi talerzami i segmentami ściernymi.
Obieraczki w zależności od typu mogą być wyposażone w wyłącznik czasowy, elektrozawór oraz wyłącznik krańcowy pokrywy.
Dozowanie wody odbywa się poprzez elektrozawór, który steruje jej dopływem w czasie pracy urządzenia, a wyłącznik pokrywy uniemożliwia przypadkowe załączenie obieraczki. Obieraczki zaleca się wyposażyć w oddzielny separator obierzyn.
Dla bardziej wymagających Użytkowników oferujemy obieraczki wyposażone w komorę wstępnego mycia warzyw tzw. „płuczkę”.
Eliminuje to konieczność ręcznego mycia wsadu przed obieraniem, a tym samym usprawnia i przyspiesza pracę.
Do zastosowania w dużych obiektach gastronomicznych polecamy obieraczki dwukomorowe.
Podwójna obieraczka daje możliwość uzyskania wydajności do 500kg/h obranych warzyw.